Chahelpa

De Chahelpa (40 benen) leeft in droge gebieden. Het eet blaadjes van bomen. Als het in onze oren terechtkomt, kunnen we niet meer horen.

De Chahelpa leeft twee jaar. Het kan goed zien, maar kan niet horen en niet spreken. Het beweegt erg traag over de grond. Het kan niet ruiken. Het is heel klein en heeft veel benen.

De Chahelpa is zeer gevaarlijk voor de mens.

Mahroba, 16