Zeemeerkat

De Zeemeerkat is verre familie van de selkies (zeehonden die een menselijke gedaante kunnen aannemen). Hun kop, lijf en voorpoten hebben een otterachtige vacht. Hun vissenstaart is kort en sterk. De kleur varieert van licht, zilverachtig grijs tot een donkere, stormachtige tint. Als ze aan land kruipen verliezen ze hun staart. In de plaats krijgen ze achterpoten en een lange kattenstaart.

Zeemeerkatten leven in het kustwater van de Noordzee en eten liefst kleine vissen, zeewier en kwallen.

Door de vervuiling door scheepvaart, en het uitmonden van vervuilde rivierwateren in de zee, hebben Zeemeerkatten er de laatste jaren meer en meer voor gekozen hun staart op te geven en aan land te gaan. Dit is mogelijks een verklaring voor de ontelbare zwerfkatten die we aantreffen.

Rebecca, 47